TVE ontslaat sportchef na censuur fluitconcerten koning

14 mei, 2009

FBL-ESP-KING-CUP-BARCELONA-ATHLETIC-BILBAO

De Spaanse nationale zender TVE heeft zijn sportchef ontslagen. Dat gebeurde nadat deze gisteravond het fluitconcert gecensureerd had dat koning Juan Carlos te beurt was gevallen tijdens de Spaanse bekerfinale.

De supportersclans van het Catalaanse FC Barcelona en het Baskische Athletic Bilbao trakteerden koning Juan Carlos en zijn vrouw Sofia en nadien ook het Spaanse nationale volkslied op een striemend fluitconcert. TVE zond de hymne pas tijdens de rust uit en dempte het geluid van het fluitconcert zodanig dat het nog nauwelijks hoorbaar was.

TVE-directeur Javier Pons stelt dat de chef van de sportredactie, Julian Reyes, het tv-publiek die informatie onthouden heeft. “Van censuur is echter geen sprake”, aldus Pons. (belga/dea)

Isn’t it ironic…finale van de “Copa del Rey” tussen  FC Barcelona en  Athletic Bilbao. FUCK ME BIGTIME zal Juan-Carlos hebben gedacht.  Misschien moeten wat progressieve liedjeszangers en muzikanten eens een gratis concert organiseren op Bernabéu of in de Las Ventas arena om hem op te beuren? Als ze in Madrid bij een paar solidaire overheidsbedrijven met hun klak rondgaan om de kosten voor klank- en lichtinstallatie te dekken moet dat in no time gepiept zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: