Kwaliteit

2 april, 2009

Die ochtend in de kwaliteitskrant De Standaard:

BRUSSEL – Eén schrapt de speelfilm van ‘FC De kampioenen’. Wat in de bioscoop dé kaskraker van 2010 moest worden, is door de spelers zelf getorpedeerd.

De VRT maakte in april vorig jaar zijn plannen bekend om een eerste film te maken rond de ‘evergreen’ FC De kampioenen. Het moest de strik worden rond twintig succesvolle televisieseizoenen. Maar de film komt er niet. Een deel van de acteurs kan zich niet vinden in het scenario. ‘Als we niet kunnen rekenen op het onvoorwaardelijke engagement van de hele ploeg, dan heeft het geen enkele zin om met dit filmproject te beginnen’, zegt Diane Waumans, de woordvoerster van de VRT.

‘Het is uiteraard heel spijtig’, zegt de acteur Herman ‘Markske’ Verbruggen. ‘Maar het verhaal was nu eenmaal niet goed genoeg. De kampioenen gaan voor kwaliteit, en die is er niet. Jammer, want iedereen had enorm veel zin om aan de film te beginnen.’

Heel spijtig, inderdaad.  Maar als het niet op een kwaliteitsvolle manier kan dan liever niet natuurlijk, daar kunnen we Dhr. Verbruggen alleen overschot van gelijk in geven. Wat hij met kwaliteitsvol bedoelt kan bij wijze van voorbeeld worden geïllustreerd met een fragment uit het zestiende seizoen van de Eén “sitcom” FC De Kampioenen. Dergelijk kwaliteitsniveau kan ongetwijfeld alleen worden gehandhaafd omdat de lat bij de openbare omroep systematisch erg hoog wordt gelegd, zoals Martine Tanghe onlangs nog benadrukte bij het in ontvangst nemen van de prijs voor beste duidingsprogramma voor Het Journaal van dezelfde omroep.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: