Guy

1 april, 2009

Koen Meulenaere in Knack over de populairste politicus van België.

Het rapport van de Hoge Raad voor Financiën laat nu werkelijk geen enkele ruimte meer voor discussie: de manier waarop Guy Verhofstadt acht jaar lang met uw en mijn geld is omgesprongen, is crimineel. Die vent hoort thuis voor het gerecht, en niet met zijn valse jovialiteit in allerlei televisieprogramma’s die zich al te gretig lenen voor zijn propagandashow. En hij kan moeilijk aanvoeren dat hij niet gewaarschuwd was: onze chef-Wetstraat heeft het in dit blad tussen september 1999 en maart 2008 élke week geschreven.

Nochtans moet de ex-premier het wel kunnen, een vermogen beheren. Zijn eigen patrimonium, bijvoorbeeld, is in dezelfde periode 1999-2008 op indrukwekkende wijze toegenomen. ‘Gaan we daar weer?’ horen wij u al zuchten. Ja, daar gaan we weer. Een herbouwde vier verdiepingen hoge patriciërswoning in Mariakerke, een luxueus heringericht duplexappartement in Ambleteuse, een uitgestrekt en volledig herbouwd landgoed in Toscane, een bakdekkerboot op de Leie, een collectie Italiaanse old-timers, Hilde Goudmans, en een Renault van Garage Valckenier uit Aalst.

Waar komt dat geld vandaan? Erfenisje gehad? Schenking? Kleinigheidje geleend bij Leo Goovaerts? Rijke vriend een paar politieke mandaten verkocht, bijvoorbeeld twee plaatsen in de Senaat? Neeneenee, daar is allemaal geen sprake van. Hoe is dat vermogen van de ex-premier dan wel zo spectaculair aangegroeid? Wij zullen het u nu onthullen: door een wonder.

Koen Meulenaere (Knack, 01/04/09)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: