Zalig Paasfeest

30 december, 2008

stem-van-rompuy-cmyk1

Herman Van Rompuy over paarse minderheid in De Morgen, 15 januari 2007:
‘Sommigen spelen met het idee om een paarse regering te vormen die geen meerderheid in Vlaanderen heeft: dat is staatsgevaarlijk.’

Dit geheel in tegenstelling tot een oranje-blauwe-PS regering die geen meerderheid heeft in Vlaanderen, uiteraard. In tijden waarin Pasen drie dagen na Kerstmis valt zijn er geen zekerheden meer, zelfs niet voor zelfverklaarde diepreligieuze  CVP’ers.

Advertenties

2 Responses to “Zalig Paasfeest”

 1. Dries Says:

  Bedenk evenzeer dat “meerderheid” een wel zeer relatief begrip (geworden) is, tenminste als we BdW mogen geloven: (dubbelinterview BdW-JMdD in De Morgen)
  JMdD: “…jij en de andere N-VA’ers hebben de regering-Leterme toch zo lang blijven steunen, alle sociaaleconomische flaters inbegrepen …”
  Waarop BdW: “Wij steunden de meerderheid maar wij maakten er geen deel van uit.”

 2. rafpauwels Says:

  Couldn’t agree more, alles is zeer relatief in ’t leven. Rekening houdend met de weerzin van sommige partijen om nieuwe verkiezingen uit te schrijven moet de huidige zetelverdeling in de kamer op zich wellicht als relatief worden beschouwd. Ook onfortuinlijke uitspraken van het Grondwettelijk Hof moeten kunnen gerelativeerd worden denk ik, rechters zijn ook maar feilbare mensen.
  Trouwens: beter een slagvaardige “minderheid” in de hand dan tien “meerderheden” in de lucht! Of: beter een “minderheid” van verantwoordelijke en staatsdragende bestuurders dan een staatsgevaarlijke “meerderheid” die niks doet aan de problemen van de mensen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: