Ideetjes voor het blanco blad van Kris Peeters part 1

28 september, 2008

Zaterdag was het Feest van de Franse Gemeenschap, de dag waarop de Franstalige Belgen de overwinning van de patriotten op de Hollandse troepen in het Park van Brussel in 1830 herdenken.

Een feestelijke aangelegenheid waarbij zes Waalse hanevlaggen op de Place Albert in Knokke natuurlijk niet mogen ontbreken.

Deze gelegenheid herinnert meteen ook aan de opportuniteit van een corridor tussen Brullonië en de  kustgemeente zonder gemeentelijke opcentiemen waar Franstalige landgenoten een prominent deel uitmaken van de gedomicilieerde bevolking en ook sinds jaar en dag de burgemeester leveren.

Het zou ook mooi zijn indien deze corridor door Sint-Martens-Latem kon passeren, teneinde de territoriale integriteit van Francophonië te garanderen.

Zo’n corridor zou best worden afgezoomd met een voldoende hoge afschutting langs weerszijden, dit om ook de grootstedelijke Cayenne, Q7 en RangeRover HSE Sport bestuurders uit Uccle, Lasne en Waterloo de confrontatie met menig Vlaamse beerkar en dito bekrompenheid te besparen.

Andere constructieve ideeën voor de open dialoog tussen de Belgische federerende entiteiten, mét respect voor de interpersonele en interregionale solidariteit, zijn steeds welkom op krisenyves@cvp.be.  Wacht echter niet te lang, het blanco blad van Kris Peeters loopt snel vol en u begrijpt dat de onderhandelaars van cvp en vld nu graag zo snel mogelijk met deze dialoog van start willen gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: