Negationist Siegfried Verbeke krijgt één jaar cel

19 juni, 2008

De Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag Kortrijkenaar Siegfried Verbeke en de Fransman Vincent Reynouard veroordeeld tot één jaar effectieve gevangenisstraf voor negationisme. De twee moeten elk ook een boete van 24.789 euro betalen. Bovendien heeft de rechtbank de onmiddellijke aanhouding van beiden bevolen.

Verbeke en Reynouard hadden in brochures, pamfletten en stickers het bestaan en de omvang van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog geminimaliseerd of botweg ontkend. Een van die brochures werd in 2003 naar een hoop particulieren en instellingen verzonden. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) kreeg op die manier lucht van de zaak en diende klacht in bij het Brusselse parket. (belga)

via www.demorgen.be

Als je in België dingen zegt of schrijft die door de overheid (via geheel gepolitiseerde organisaties zoals het CGKR en justitie) niet geschikt worden geacht voor publicatie, krijg je een boete van 25.000 euro en word je in de gevangenis gegooid. Mischien kan Dhr Degucht, die graag dweept met de Verlichtingsfilosofen, hier eens over nadenken voor hij in het buitenland andere regeringen de les gaat lezen met zijn weldoordachte inzichten? Hopelijk onstsnapt dit akkefietje aan de aandacht op de Congolese ambassade…

De Joods-Amerikaanse linguïst Noam Chomsky zegt hierover in “Some Elementary Comments on The Rights of Freedom of Expression” hetvolgende: “Among people who have learned something from the 18th century (say, Voltaire) it is a truism, hardly deserving discussion, that the defense of the right of free expression is not restricted to ideas one approves of, and that it is precisely in the case of ideas found most offensive that these rights must be most vigorously defended. ”

Spijtig genoeg een citaat dat net te lang is om boven het podium te worden geprojecteerd bij het volgende congres van de “Vlaamse” “Liberale” “Democraten”. Misschien kan Dhr Verhofstadt Dirk Achten (kabinetschef Degucht, ex-hoofdredacteur De Standaard) en Yves Desmet (politiek hoofdredacteur De Morgen) nog eens uitnodigen op zijn landgoed in Toscane om hierover een manifest bij mekaar te neuzelen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: