Rechtzetting

9 januari, 2008

In de blogpost van 28/12 werd achteloos verwezen naar een stuk uit The Financial Times waaruit mogelijk kon worden geconcludeerd dat het tijdperk van de kleine staten zou zijn aangebroken (“De toekomst is aan de kleine landen“).

Blijkt nu dat dit alles op een groot misverstand berust, zo kan vandaag in een opiniebijdrage van Bruno Yammine in De Tijd  worden vernomen (“Toekomst is aan grotere gehelen“).  Dhr. Yammine is een 27 jarige historicus die sinds 2001 politiek actief is in B-plus, “een beweging voor een vernieuwd federaal België” (met het verouderde federale België is er volgens Bruno en zijn kameraden blijkbaar één en ander niet pluis). In zijn vrije tijd publiceert Dhr. Yammine ook een blog, waarop hij tussen 2 wapperende driekleuren door al eens een “hoogstaand stuk uit De Morgen dat het lezen meer dan waard is” durft te citeren, zoals pakweg een boeiend verkiezingsinterview van een luttele 7.600 woorden met toenmalig premier Verhofstadt (“Een schets van het nu en het net voorbije, een handleiding Verhofstadt in zes personae” De Morgen, 2 juni 2007).

Bij The Financial Times in Londen zullen ze zich nu wel even koest houden.

Advertenties

One Response to “Rechtzetting”

 1. Dries Nijs Says:

  Ter staving van de “regiotheorie” … zie het precedent van de eerste EUROMETROPOOL Kortrijk/Doornik/Rijsel.
  Zie volgende links:
  DeMorgen: “http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/150036/2008/01/28/Eurometropool-Rijsel-Doornik-Kortrijk-ge-nstalleerd.dhtml”
  DeTijd: artikel:’Politiek die stopt aan grens heeft weinig slagkracht’ EUROMETROPOOL Economische regionale samenwerking volgens socioloog Luc Huyse moeilijk toepasbaar op Brussel

  Tot zover de natiestaat!

  (toch stille bedenking … ten tijde van de guldensporenslag behoorde deze volledige EUROMETROPOOL tot het graafschap Vlaanderen …)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: